January 11, 2021

Ellen Vandyck – Kinesiste

In 2018 behaalde ik mijn diploma als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie – optie Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Omdat ik me nog verder in de manuele therapie wenste te verdiepen volgde ik na afstuderen de voltijdse masteropleiding eveneens aan de VUB. Sinds 2020 ben ik trotse houder van het diploma Master in de Manuele Therapie.

Ik behandel voornamelijk klachten van het bewegingsstelsel (spieren, gewrichten, pezen en zenuwen van de nek, rug en ledematen) die zowel acuut of al enige tijd geleden ontstonden. Mijn interesse gaat ook naar het behandelen van hoofdpijn en duizeligheid. Daarnaast begeleid ik ook de revalidatie na een operatie of sportletsel. Reeds tijdens mijn studies was ik al gepassioneerd door wetenschap, een passie die ik ook professioneel kan waarmaken als Research Manager bij Physiotutors, een bedrijf dat zich richt op continue bijscholing voor kinesitherapeuten.

Ik ben erg gemotiveerd en probeer telkens de beste strategie te zoeken om u op een wetenschappelijk onderbouwde manier te begeleiden, waarbij uw doelstellingen voor mij centraal staan. Als manueel therapeut maak ik gebruik van bepaalde technieken om bijvoorbeeld voor een betere mobiliteit te zorgen. Echter maak ik waar nodig ook gebruik van actieve oefeningen om te voorkomen dat klachten terug komen.

Ik ben erg leergierig en volg geregeld bijscholingen in het domein van de manuele therapie en musculoskeletale aandoeningen.

Specialisaties

  • Master in de Manuele Therapie.
  • Het behandelen van hoofdpijn en duizeligheid.
  • Sportkin√©.
  • Oefentherapie